Mera olympiader och en häftig polisrapport

februari 23, 2024 15:02:56 Sven-Göran Olsson

På gårdagens Idrottscafé på Mjörnvallen var åter Tommy gästföreläsare men vi hade även en helig gäst.

Tommy berättade om vinterolympiaden i Calgary 1988. Falun hade tillsammans med dem och Cortina sökt detta men Sverige blev utslagna i sista omröstningen. Skidtävlingarna gick i Canmore som har varit aktuellt i Världscupen senaste veckorna. I medaljligan vann givetvis Ryssland följt av Östtyskland. Men Sverige blev så bra som femma. Vi hade 75 aktiva med i denna olympiad. Vi tog 4 medaljer varav 2 i skidor  i form av guld till Gunde Svahn och i straffen. De två andra var guld till Tomas Gustavsson i skridsko på såväl 5000 m som 10 000 m och världsrekord i båda loppen.

Sommar-OS 1988 gick i Seoul. I detta OS deltog fäktaren Kerstin Palm i sitt 7:e OS. En fantastisk prestation. Vi tog 4 silver och 7 brons. varav ett brons togs av Patrik Sjöberg i höjdhopp.

Så dök gästföreläsaren upp i form av Claes-Håkan Lindholm. Claes hade i sina gömmor hittat en makalös polisrapport i form av ett förhör i samband med en händelse i Slite på 40-talet. Historien utspelade sig kring en 60-årsdag och den stora volymen av alkoholhaltiga drycker som födelsedagsbarnet Johansson hade hemma och skulle hämtas av en nära bekant. Det var bara det att inte hela volymen på 20 lite av diverse olika drycker skulle hämtas utan en mindre del Detta medförde att kalaset under kvällens lopp urartade till såväl allmän fylla som diverse slagsmål. De mest redlösa kom att bete sig på ett för ordningsmakten inte helt acceptabelt sätt. Därav detta förhör med en polisrapport som var väldigt välskriven men då på ett fantastiskt polisiärt sätt.

Tack Tommy och CH för detta bidrag till den allmänna trevnaden.

 

Alingsås Bibliotek

  

Sparbanksstiftelsen

Svealund Bygg AB