Marita Skogum på Idrottscaféet

maj 17, 2023 16:05:50 Sven-Göran Olsson

I torsdags den 11 maj fick vi äran att lyssna till Marita Skogum. Med sex VM-guld och sammanlagt tio VM-medaljer mellan 1983 0ch 1993 är Marita en av de största orienterarna i Sverige.

Efter karriären har hon haft flera tunga landslags-uppdrag inom Svenska Orienteringsförbundet, inte minst bidrog hon till stora framgångar på VM 2004 som förbundskapten  för det svenska damseniorlandslaget.

Numera håller hon kurser i kommunikologi och vägleder enskilda personer, grupper, företag och organisationer i förändrings- och utvecklingsprocesse

Sitt föredrag baserade hon till viss del på sitt deltagande i Mästarnas Mästare 2019 där hon blev fyra. Framför allt hur man kan sätta sina målbilder, där det är viktigt att se till att man har mål, som gör att man alltid mår bra och då även ger beröm till sig själv.

Under föredraget fick åhörarna idka lite dans och även testa på enkla balansövningar.

Maritas arvode för denna föreläsning går oavkortat till föreningen Vitality Vision, som i sitt samarbete med den lokal NGO-föreningen CFO i Kenya hjälper utsatta kvinnor att ta sig fram till ett drägligt och oberoende liv. Marita sitter i den svenska styrelsen för Vitality Vision. Den lokala ledaren för Vitality Vision i Kenya (Hanna) berättade via en direktuppkopplad Teams-länk vad deras arbete går ut på. De utför verkligen ett imponerande arbete.

Vill man skänka en gåva till detta fina arbete framgår Swish-numret nedan.

      

 

Alingsås Bibliotek

  

Sparbanksstiftelsen

Svealund Bygg AB