Grunden BOIS på Idrottscaféet

mars 18, 2024 13:03:11 Sven-Göran Olsson

Idrottskaféet gästades denna gång av Thor Guttormsen och Johanna Ringström från Grunden BOIS i Göteborg. Vi åhörare fick oss till livs föreningens intressanta historia som startade i början av 90-talet då Thor arbetade som fritidsledare. En ungdom, Tony Berggård tjatade på Thor om att han ville spela fotboll, så Thor som då inte var särskilt idrottsintresserade, ordnade att de kunde spela på en gräsplätt vid Delsjövägen. Det spelade någon timme och när det var slut frågade Tony när de skulle träna nästa gång. Så var det hela igång och efter ett tag fick man träna vid Kamratgården.

2003 hade man kommit så långt att det kändes att det var dags att starta en förening. Att det blev namnet Grunden, berodde på att vid detta tillfälle satt man i en källarlokal och när någon sa att de satt i en husgrund, kom idén att kalla klubben Grunden.

Kviberg blev hemadressen för klubben och de disponerade en grusplan. Man lyckades övertyga kommunen om att den skulle sätta upp stolpar med belysning så att de kunde utnyttja planen på kvällstid. De disponerade också en stor inomhuslokal, Pjäshallen som byggdes om och bl.a. hade Thor undersökt var det trägolv som lades på isen i Frölundaborg när bl.a. RIK spelade SM-finaler mot Drott, fanns. Han fick kommunen att lägga golvet i Pjäshallen.

Med stort tålamod och drivkraft har klubben utvecklats till vad den är idag. En idrottsförening, OBS! ej ”parasportförening”, som är på väg in i Fotbollsförbundet och Innebandyförbundet, med god ekonomi med hjälp av sponsorer från näringslivet och kommunen. Ledstjärnan är delaktighet och man har i nuläget 250 aktiva medlemmar och 46 tränare.

Thor berättade också om några kul och intressanta händelser i klubbens historia innan alla frågor var avklarade.

På senare tid har media uppmärksammat föreningens verksamhet och filmer finns bl.a. på SVTPlay och Youtube. Sök på Grunden BOIS!

 

Alingsås Bibliotek

  

Sparbanksstiftelsen

Svealund Bygg AB