Elfsborgs klubbchef på Idrottscaféet 24 november

november 26, 2022 15:11:26 Sven-Göran Olsson
I torsdags var klubbchefen i Elfsborg, Stefan Andreasson, hos oss. På ett mycket trevligt sätt berättade han om sin resa till den position han har idag. Han är en av de längst sittande sport/klubb-cheferna i Allsvenskan och har ett stort förtroende inom klubben. Han har ett ledarskap, som uppskattas väldigt i klubben.
Notabelt är att sportchefsrollen inte längre finns i Elfsborg, utan de harplacerat ett betydligt större ansvar på tränaren. Han har därmed full möjlighet att påverka laget. De ekonomiska frågorna är dock helt på Stefans bord.
Jag tog mig friheten att kopiera det som står i Wikipedia om Stefan. Det var detta han i stort sett berättade i torsdags.

”Stefan Andreasson, född 14 december 1968 i Borås, är före detta fotbollsspelare och sedan 2008 sportchef för den allsvenska fotbollsklubben IF Elfsborg.

Andreasson spelade nästan hela sin karriär mellan 1988 och 2001 för Elfsborg undantaget en kort tid som professionell i den italienska fotbollsklubben Como Calcio 1997/98. Totalt spelade Andreasson 435 matcher i Elfsborgs A-lag, varav 73 matcher i Allsvenskan.

1999 tog Andreasson över posten som sportchef i Elfsborg. Han har i rollen som sportchef ansetts vara en viktig del i Elfsborgs framgångar under andra halvan av 2000-talet med segern i Allsvenskan 2006 som den största framgången. Han låg bakom värvningarna av bland annat Anders SvenssonMathias Svensson och Stefan Ishizaki.

2008 tog Andreasson över posten som klubbchef i IF Elsborg och efterträddes då av Mathias Svensson på posten som sportchef.”

Välkommen nästa vecka. Då kommer det att handla om bilar.

   

 

Alingsås Bibliotek

  

Sparbanksstiftelsen

Svealund Bygg AB